آشنایی با مهندسی عملکرد (Performance Engineering)
آشنایی با مهندسی عملکرد (Performance Engineering)

performance Engineering یا مهندسی عملکرد
تو این روزها اکثر شرکت ها و کسب و کارها بر پایه خدمات دیجیتالی بنا شدن و خدماتشون رو از طریق نرم افزارهای آنلاین به مشتریانشون ارائه میدن .
تا اینجا مشکلی نیست و ه شرکت یه سری برنامه نویس و دولوپر خفن دارن و برنامه هاشون و مینویسن و میاد بالا و کار میکنه . فرض کنید یک شرکت میخواد محصولاتش رو از طریق یک فروشگاه اینترنتی بفروشه و خوب برنامه نویس هاش براش این فروشگاه رو مینویسن و تمام محصولات برای فروش روی فروشگاه بارگزاری میشه و روزی ۱۰۰ تا محصول هم از همین طریق فروخته میشه .
تا اینجای کار مشکلی نیست و برنامه نویس با منطق خودش بهترین فروشگاه روی زمین رو کد زده و همه خوشحال :)
مشکل از اونجا شروع میشه که یه نفر دیجیتال مارکتینگ میاد تو شرکت و میخواد فروش روزانه رو ۱۰ برابر بکنه.
دیجیتال مارکتر هم کار خودشو خوب انجام میده و مشتری ها سرازیر میشن و فروشگاه ۱۰۰۰ تا مشتری آنلاین داره و میخوان خرید کنن.
اونجاست که سایت زیر این لود سنگین عملکردش کند میشه و تراکنش ها لغو میشن و . این همه مشتری وسط خرید و وسط ثبت نام و آدرس نوشتن یهو اتفاقی که نباید می افته و مشتریا دلگیر میشن و سر خورده (مثل کاری که قبلا بامیلو با ما ها کرد)
این اتفاق یک شبه تمام زحمات مجموعه رو زیر سوال میبره و به طور مستقیم و محسوس تاثیر منفی تو برند ، وفاداری مشتری و درآمد شرکت میزاره .
اولین قدمی که شرکت ها انجام میدن زیاد کردن منابع سرور مثل رم و نوع هارد و … اما اینها مسکن هستن و قضیه خیلی پیچیده تر از اینها هست. اینجاست که باید از یه متخصص عملکرد یا Performance Engineer کمک گرفت
یک مهندس عملکرد (Performance Engineer) دقیقا اینجا میتونه نقش کلیدی داشته باشد.
ایشون بعد از بررسی اولیه شروع میکنه به آزمایش لود سیستم یعنی رفتار سیستم رو در یک شرایط خاص بررسی میکنه ، اینجا منظورم از لود یک سناریوی احتمالی که تو سیستم میتونه اثر بزاره .
مثلا همون مثالی که زدیم یا تجربه خودم تو سال ۸۷ که یک سروری رو با دانش اندک اون موقع یه جا کولوکیت کرده بودم و روش یه شبکه اجتماعی بالا آورده بودم بعد یه روز مدیر عامل یه برنامه تلویزیونی داشت و اسم سایت رو زیر نویس کرده بودن، چشمتون روز بد نبینه فکر کنم هیچ کس از اون برنامه نتونسته بود سایت رو باز کنه 🙂 من هم تو اتوبوس بودم و دستم از دنیا کوتاه و کنسل … )
حالا دور نشیم ، بعد اگر سیستم قادر به تحمل لود باشه مقیاس پذیر بودن را بررسی میکنه و مثلا تعداد درخواست ها رو یا خرید همزمان رو تو مقیاس بزرگتر انجام میده تا بتونه باتل نک یا گلوگاه رو پیدا کنه و سعی کنه حلش کنه . با ماه همراه باشید تو پست های بعدی